VIL VCU

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan dien je in het bezit te zijn van een diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee toon je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven en weet je waarop je moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten.

Voordeligste aanbieder van Nederland
Direct online inschrijven
Examenlocaties door heel Nederland
Online voorbereiden op je examen

VIL VCU, Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties

Voor wie?

Het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van Uitzendorganisaties heb je nodig als je intercedent en/of leidinggevende bent bij een VCU-gecertificeerde uitzendorganisatie of bij een uitzendbureau dat personeel levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit geldt niet alleen voor vaste medewerkers van het uitzendbureau, maar ook voor tijdelijke medewerkers. Als je het diploma VIL-VCU hebt behaald, dan worden je diplomagegevens opgenomen in het Centraal Diploma Register. Het diploma VCU is 10 jaar geldig.

Bij VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Wat leer je?

In de Eind- en Toetstermen voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties zijn dezelfde onderwerpen opgenomen als in de Eind- en Toetstermen voor VOL-VCA. Maar voor sommige onderwerpen geldt dat andere en meer specifieke kennis nodig is voor VIL-VCU. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het inzicht in wetgeving, rollen, taken en verantwoordelijkheden die zijn gericht op het in- en uitlenen van personeel en bij het bespreken van aandachtspunten voor de uitgeleende medewerker.
Je zult dan ook echt je VIL-VCU diploma moeten halen als je intercedent en/of leidinggevende bent bij een uitzendbureau, ook als je al wel je diploma VOL-VCA behaald hebt.
Voor het examen VIL-VCU kun je je voorbereiden met de leerstof van VOL-VCA.

Bij VCAExamen kun je de leerstof voor VOL-VCA als lesboek en als e-learning module aanschaffen. De keuze voor een lesboek of e-learning hangt af van de manier waarop jij het fijnst leert.
De inhoud van het boek is niet anders dan de inhoud van de e-learning module en beiden zijn altijd gebaseerd op de actuele Eind- en Toetstermen

VIL-VCU

Als je het VIL-VCU diploma hebt behaald, betekent dat dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Je weet deze basiskennis toe te passen voor de mensen die jij, als intercedent, uitleent aan een bedrijf. Verder ben je op de hoogte van de betreffende wet- en regelgeving, weet je wat de risico’s van het uitzendwerk zijn en ken je de specifieke situatie bij het inlenende bedrijf. Als je het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties hebt behaald fungeer je als aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en uitzendkrachten. Je zorgt ervoor dat jullie uitzendkrachten beslagen ten ijs komen bij de inlener.
Wil je je direct, gemakkelijk en goedkoop aanmelden voor het examen VIL-VCU?
Schrijf je dan in drie stappen in voor het examen Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties.

Cesuur

Het VIL-VCU examen duurt maximaal 75 minuten en bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Je bent geslaagd als je ten minste 4515 punten hebt gehaald.

Talen

Je kunt het examen VIL-VCU doen in het Nederlands of in het Engels.

Als je in een risicovolle omgeving werkt of risicovolle werkzaamheden uitvoert maar geen leidinggevende bent, of je bent zzp’er en je verhuurt jezelf als tijdelijke medewerker (inspanningsverplichting) dan heb je geen VOL-VCA diploma nodig. Het diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) is dan voldoende.
Als je (operationeel) leidinggevende bent, heb je het diploma VOL-VCA nodig. Ook zzp’ers die als onderaannemer werken (volgens een resultaatverplichting) bij een VCA-gecertificeerd bedrijf moeten in bezit zijn van het VOL-VCA diploma. Je hoeft niet eerst het examen B-VCA te doen om je aan te kunnen melden voor het examen VOL-VCA.

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen