VIL VCU EXAMEN Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan dien je in het bezit te zijn van een diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU). Daarmee toon je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven en weet je waarop je moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten.

 • Voordeligste

  aanbieder van Nederland

 • Online inschrijven

  makkelijk en snel

 • Examenlocaties

  door heel Nederland

 • Online voorbereiden

  op je VCA-examen

Examen doen voor VIL-VCU

Voor wie is VIL-VCU?

Het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van Uitzendorganisaties (VIL-VCU) heb je nodig als je intercedent en/of leidinggevende bent bij een VCU-gecertificeerde uitzendorganisatie of bij een uitzendbureau dat personeel levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit geldt niet alleen voor vaste medewerkers van het uitzendbureau, maar ook voor tijdelijke medewerkers.

Het diploma VIL-VCU is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAexamen.nl kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen VIL-VCU.

Wat leer je voor het VIL-VCU Examen?

Als je het VIL-VCU diploma hebt behaald, betekent dat dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Je weet deze basiskennis toe te passen voor de mensen die jij, als intercedent, uitleent aan een bedrijf. Verder ben je op de hoogte van de betreffende wet- en regelgeving, weet je wat de risico’s van het uitzendwerk zijn en ken je de specifieke situatie bij het inlenende bedrijf. Als je het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties hebt behaald fungeer je als aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en uitzendkrachten. Je zorgt ervoor dat jullie uitzendkrachten beslagen ten ijs komen bij de inlener.

In de Eind- en Toetstermen voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties zijn dezelfde onderwerpen opgenomen als in de Eind- en Toetstermen voor VOL-VCA. Maar voor sommige onderwerpen geldt dat andere en meer specifieke kennis nodig is voor VIL-VCU. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het inzicht in wetgeving, rollen, taken en verantwoordelijkheden die zijn gericht op het in- en uitlenen van personeel en bij het bespreken van aandachtspunten voor de uitgeleende medewerker.

Je zult dan ook echt je VIL-VCU diploma moeten halen als je intercedent en/of leidinggevende bent bij een uitzendbureau, ook als je al wel je diploma VOL-VCA behaald hebt.

VIL-VCU Examen Behalen Praktische informatie

talen voor het examen vil-vcu

Het is mogelijk om examen te doen in een andere taal. Bekijk de prijslijst voor anderstalige examen. Het examen VIL-VCU is beschikbaar in de volgende standaard talen:

 • Nederlands
 • Engels

Waar kan ik het VIL-VCU examen afleggen?

Als je je inschrijft voor een VCA-examen via VCAExamen.nl dan hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen! Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt.

Al onze examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken eveneens over parkeergelegenheid. Wil je weten waar je jouw VCA-examen kunt behalen? Zoek dan een locatie bij jou in de buurt:

Kandidaten over VCAExamen.nl

Basis VCA en VOL-VCA E-learning

De beste online voorbereiding op jouw VCA-examen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning aan ter voorbereiding op het VCA-examen. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Vca examen inschrijven

Nu inschrijven voor je VCA examen

Schrijf je eenvoudig online in voor een VCA examen bij jou in de buurt.

Vca examen 5

Bekijk alle examenlocaties

Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Basisveiligheid-vca-voorleesexamen

Bekijk onze scherpe tarieven

De voordeligste VCA-aanbieder met prijzen vanaf € 65,00.