Basisveiligheid VCA Groen

Ben je werkzaam in de groensector en heb je een VCA-diploma nodig voor het uitvoeren van je werkzaamheden? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig diploma B-VCA Groen. Daarmee toon je aan dat je veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

Voordeligste aanbieder van Nederland
Direct online inschrijven
Examenlocaties door heel Nederland
Online voorbereiden op je examen

Examen doen voor Basisveiligheid VCA Groen

 

Voor wie is Basisveiligheid VCA Groen?

Het groene examen is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de groensector en in het bezit moeten zijn van het VCA-diploma voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: hoveniers, gemeentewerkers in de groenvoorziening, medewerkers van SW-bedrijven.

Ook als hovenier of medewerker groenvoorziening zul je veilig moeten kunnen werken. Je werkt met machines, misschien wel met gevaarlijke stoffen en/of materialen; werkzaamheden die tot risicovolle of gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Als je bent geslaagd voor het examen B-VCA Groen ontvang je hetzelfde VCA-diploma als voor het gewone examen Basisveiligheid VCA. Het diploma is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen B-VCA Groen.

Ja, ik wil me nu inschrijven

Wat leer je voor het examen B-VCA Groen?

Voor Basisveiligheid VCA Groen maak je gebruik van de reguliere leerstof of e-learning module Basisveiligheid VCA. In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.

Als het bedrijf waar je voor gaat werken een VCA-gecertificeerd bedrijf is, dan moet ook jij in het bezit zijn van een VCA-diploma. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven geldt dat niet alleen de vaste medewerkers en uitzendkrachten een VCA-diploma moeten hebben; ook de zzp’ers en stagiairs moeten in het bezit zijn van een VCA-diploma.

 

Voorleesexamen B-VCA-Groen

Als je moeite hebt met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen, dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen.

 

Hoe wordt het examen B-VCA Groen getoetst?

Het examen B-VCA Groen kent dezelfde eind- en toetstermen als het reguliere B-VCA-examen. In deze groene variant zijn maximaal 20 ‘groen gekleurde’ vragen ingevoegd. Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 vragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 2580 punten behalen.

Nu inschrijven voor examen B-VCA Groen

 

“Ik doe mijn werk graag veilig, dus zo’n VCA-diploma is zo gek nog niet. Maar afgelopen jaar moest ik weer opnieuw examen doen, nét tijdens de de coronaperiode. Gelukkig was het allemaal keurig geregeld, met genoeg afstand van elkaar en voldoende ventilatie. Zo kon ik zonder zorgen mijn examen halen. Bedankt!”

– Frans / maaimachinist

 

Examen B-VCA Groen in een andere taal maken

Standaard talen voor het examen B-VCA Groen

Het is mogelijk om examen te doen in een andere taal. Het examen Basisveiligheid VCA Groen is beschikbaar in de volgende standaard talen:
Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks, Russisch
Nu inschrijven voor het examen B-VCA Groen


Niet-standaard talen voor het examen B-VCA Groen

Het examen Basisveiligheid VCA Groen kan ook in niet-standaard talen worden afgenomen. Wil je in één van de onderstaande talen examen doen, neem dan even contact met ons op. Je kunt ons bellen op het nummer 010-2892888, of je stuurt een e-mailbericht naar info@vcexamen.nl:
Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Slowaaks
Daarnaast kunnen we het examen Basisveiligheid VCA Groen ook aanbieden in een aantal andere talen. Hiervoor kun je een speciaal verzoek indienen waarna je na 20 werkdagen het examen kunt maken. Lees er hier meer over.

Bekijk hier de prijzen van de anderstalige examens.

 

Waar kan ik het examen B-VCA Groen halen?

Als je je inschrijft voor een VCA-examen via VCAExamen.nl dan hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen! Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt. Al onze examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken eveneens over parkeergelegenheid. Wil je weten waar je jouw VCA-examen kunt afnemen?

Alle examenlocaties bekijken

 

 

B-VCA Groen E-Learning en Online Examentraining

De beste online voorbereiding op jouw examen B-VCA Groen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning en Online Examentraining aan ter voorbereiding op het examen Basisveiligheid VCA. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Bekijk VCA E-learning Bekijk Online Examentraining

 

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen