VCA VOL Examen
Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden

Heb je een leidinggevende functie of ben je een ZZP’er die als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf werkt? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig VCA-VOL diploma. Daarmee toont je aan dat je op de hoogte bent van de geldende eisen op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu en verantwoordelijkheid draagt voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

 • Voordeligste

  aanbieder van Nederland

 • Online inschrijven

  makkelijk en snel

 • Examenlocaties

  door heel Nederland

 • Online voorbereiden

  op je VCA-examen

Examen doen voor VCA-Vol

Voor wie is VCA-VOL?

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) is het diploma dat je nodig hebt als je operationeel leidinggevende bent. Ook als je zzp’er bent en als onderaannemer voor een VCA-gecertificeerd bedrijf gaat werken (volgens een resultaatverplichting) is VOL-VCA het diploma dat je zult moeten behalen. Ben je zzp’er en verhuur je jezelf als tijdelijke medewerker (volgens een inspanningsverplichting), dan hoef je geen VOL-VCA diploma te hebben maar is het diploma Basisveiligheid VCA voldoende.

Het diploma VOL-VCA is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAexamen.nl kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen VOL-VCA.

Wat leer je voor het VCA-VOL Examen?

In de leerstof Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden wordt aandacht geschonken aan de betreffende wet- en regelgeving. Je leert net als bij Basisveiligheid VCA gevaarlijke situaties en gevaarlijke handelingen herkennen en je leert hoe je ze kunt voorkomen.
In de leerstof van VOL-VCA worden dezelfde onderwerpen behandeld als bij Basisveiligheid VCA, maar omdat je leidinggevende bent zul je over bepaalde onderwerpen meer moeten weten.

Dat beetje extra kennis heb je nodig als leidinggevende. De leerstof van VOL-VCA is ook meer toepassingsgericht dan de kennis in Basisveiligheid VCA. Je leert bijvoorbeeld niet alleen veilig gedrag herkennen en medewerkers aan te spreken op onveilig gedrag, maar je leert ook hoe je veilig gedrag kunt stimuleren.

VCA-VOL examen behalen Praktische informatie

talen voor het examen VCA-VOL

Het is mogelijk om examen te doen in een andere taal. Bekijk de prijslijst voor anderstalige examen. Het examen VOL-VCA is beschikbaar in de volgende standaard talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Frans

Waar kan ik het VCA-VOL examen afleggen?

Als je je inschrijft voor een VCA-examen via VCAexamen.nl dan hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen! Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt.

Al onze examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken eveneens over parkeergelegenheid. Wil je weten waar je jouw VCA-examen kunt behalen? Zoek dan een locatie bij jou in de buurt:

Kandidaten over VCAExamen.nl

Basis VCA en VOL-VCA E-learning

De beste online voorbereiding op jouw VCA-examen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning aan ter voorbereiding op het VCA-examen. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Vca examen inschrijven

Nu inschrijven voor je VCA examen

Schrijf je eenvoudig online in voor een VCA examen bij jou in de buurt.

Vca examen 5

Bekijk alle examenlocaties

Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Basisveiligheid-vca-voorleesexamen

Bekijk onze scherpe tarieven

De voordeligste VCA-aanbieder met prijzen vanaf € 65,00.