Examinering

Door het verbod op groepsbijeenkomsten zullen examencentra alle groepsgewijze, fysieke VCA- en SOG-examens moeten uitstellen tot minimaal 1 juni 2020.

Dispensatie voor diploma's en certificaten uit het Centraal Diploma Register

1) Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt.

Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

2) Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

3) Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.

VCA examen voor opleiders

Uw cursisten goed en voordelig examen laten doen? Eventueel op uw eigen locatie? Dat kan met vcaexamen.nl: we bieden aantrekkelijke staffelkortingen voor opleiders bij open inschrijvingsexamens en examens op de eigen locatie via VCA In Company.
Daarnaast werkt het voor veel opleiders vertrouwd: u kent NIBHV waarschijnlijk als erkend examenbureau voor bijvoorbeeld BHV-examens. U werkt volgens onze richtlijnen, met onze lesstof.

Erkend Examencentrum VCA

VCAexamen.nl is onderdeel van het NIBHV. Sinds januari 2001 een door de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), erkend Examencentrum VCA. Dat betekent dat de geslaagde kandidaat van ons een landelijk erkend diploma ontvangt, met een handig pasje op creditcardformaat. Zijn gegevens worden opgenomen in het Centraal Diploma Register van het SSVV.

VCA Examenportaal

Uw VCA-examenadministratie kunt u met een eigen account bijhouden op ons nieuwe VCA ExamenPortaal. Zo werkt u fijn en effectief samen met ons en uw cursisten. Op het VCA ExamenPortaal is het onder meer mogelijk om:

  • uw examens aan te melden en te beheren
  • kandidaten in te schrijven op zowel uw In Company examens als de Open Inschrijving examens
  • uw kandidaten direct uit te nodigen voor een examenmoment
  • het maken van rapportages op uw inschrijvingen

Examens: met korting of op locatie

U kunt uw cursisten via VCA In Company bij u op locatie een VCA examen laten doen of uw cursisten zelfstandig VCA examen laten doen bij een van de open inschrijvinglocaties in het land.

Prijsvoordeel open inschrijvingsexamens

Cursisten kunnen zelf een examen maken via een open inschrijvingsexamen. In diverse plaatsen in het land verzorgen wij hiervoor examens. Uw cursisten kunnen zich hiervoor tot twee dagen voor de gewenste examendatum online aanmelden en direct betalen via iDeal. Als ze dit via u doen, kunnen ze daarbij profiteren van korting.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de werking en tarieven.

Examen op locatie: VCA In Company

Bedrijven en opleiders kunnen cursisten een groepsexamen laten afleggen op hun eigen locatie met VCA In Company, mits aan voorwaarden wordt voldaan. Hiervoor dienen examenkandidaten zich vijf dagen voor het gewenste examenmoment aan te melden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de werking en tarieven.

Lesmaterialen

U kunt gebruik maken van onze e-learningprogramma’s en boeken. Lees hierover meer voor:

Meer informatie

Meer informatie over het VCA-stelsel vindt u op de website van de SSVV: www.vca.nl.
Vanzelfsprekend kunnen wij u persoonlijk te allen tijde ons aanbod toelichten. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het telefoonnummer 010-2892888, of een e-mailbericht sturen naar info@vcaexamen.nl.

Hier vindt u onze algemene voorwaarden en examenreglement.


Haal hier uw VCA diploma

Schrijf u in drie stappen in voor het VCA-examen