Lesmateriaal Basis-VCA

Met ons lesmateriaal voor Basisveiligheid VCA leer je hoe je veilig kunt werken en hoe je rekening houdt met het milieu, jouw gezondheid en die van anderen.

 

Lesmateriaal Basis-VCA

Ons lesmateriaal Basis-vca is gebaseerd op de actuele vastgestelde Eind- en Toetstermen VCA. Na afloop van het bestuderen van de e-learning module of bestudering van het lesboek, word je in staat geacht om te slagen voor het Basis-VCA examen. De keuze voor het lesboek of de e-learning module is afhankelijk van de manier waarop jij het liefst studeert. De inhoud van de e-learning module is gelijk aan de inhoud van het lesboek.

Kies uit het beschikbare lesmateriaal:

B-VCA Lesboek B-VCA E-learning B-VCA Online Examentraining

 

Het lesmateriaal is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. Regelgeving en Veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Preventie
 4. Veiligheid op de werkplek
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 6. Arbeidsmiddelen
 7. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 8. Gevaarlijke Stoffen
 9. Elektriciteit
 10. Brand en explosie
 11. Ongevallen en noodsituaties

 

Wat leer je voor het Basis-VCA-examen?

In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.

Meer over het Basis-VCA-examen Nu inschrijven

 

Leren voor Basis-VCA-examen met lesboek

Het lesboek Basisveiligheid VCA, voldoet altijd aan de actuele Eind- en Toetstermen en ook hier leer je de basisregels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Prijs: € 23,95 (€ 26,11 incl. BTW)

Bestel lesboek
 

Leren voor Basis-VCA-examen via e-learning

Via e-learning bereid je je online, waar en wanneer je maar wilt, voor op het examen Basisveiligheid VCA. Je leert de basisregels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu aan de hand van de actuele eind- en toetstermen.

Prijs: € 30,00 (€ 36,30 incl. BTW)

Bestel e-learning
 

Voorbereiden op Basis-VCA-examen met online examentraining

Heb je het lesmateriaal, het lesboek of de e-learning module, bestudeerd, maar twijfel je eraan of je echt klaar bent voor het VCA-examen? Toets dan je kennis met de online examentraining Basisveiligheid VCA. Uit 300 verschillende vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. Ten slotte wordt de officiële examentijd gehanteerd en is ook de cesuur gelijk aan het echte VCA-examen.

Prijs: € 17,50 (€ 21,18 incl. BTW)

Bestel online examentraining
 

Voorbereiden op Basis-VCA-examen met proefexamen

Ter voorbereiding op het officiële VCA-examen kun je een B-VCA-proefexamen maken op de website van VCA Infra. Zij hebben één B-VCA examen in alle mogelijke talen beschikbaar gesteld. Lees hier meer over het B-VCA-proefexamen en maak deze direct online.

 

Welk VCA-examen heb ik nodig?

Als je in een risicovolle omgeving werkt of risicovolle werkzaamheden uitvoert, maar geen leidinggevende bent, of je bent zzp’er en je verhuurt jezelf als tijdelijke medewerker (inspanningsverplichting), dan heb je een Basisveiligheid VCA-diploma (B-VCA) nodig.

Als je (operationeel) leidinggevende bent, heb je het diploma VOL-VCA nodig. Ook zzp’ers die als onderaannemer werken (volgens een resultaatverplichting) bij een VCA-gecertificeerd bedrijf moeten in bezit zijn van het VOL-VCA diploma. Je hoeft niet eerst het examen B-VCA te doen om je aan te kunnen melden voor het examen VOL-VCA.

Als je intercedent bent of leidinggevende bij een uitzendbureau, dan heb je het diploma VIL-VCU nodig.

 

Hoe wordt het examen B-VCA getoetst?

Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 vragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 2580 punten behalen.

Nu inschrijven voor het examen B-VCA

 

“Ondanks dat niet al mijn opdrachtgevers hierom vragen, vind ik het belangrijk een VCA-diploma in het bezit te hebben. Als ik voor een project een andere ZZP’er contracteer, stel ik dit dan ook als eis. Het is een kleine moeite waarmee erngstige ongevallen voorkomen worden. Mijn laatste VCA-diploma heb ik snel en eenvoudig behaald via VCAExamen.nl. Ik kon dezelfde week nog terecht bij een plek hier bij mij in de stad.”

– Adam / zelfstandig elektrotechnicus

 

Wil je je inschrijven voor het examen B-VCA?

Klik hier om je snel, gemakkelijk en goedkoop aan te melden voor een open inschrijvingsexamen VCA bij jou in de buurt.

Nu inschrijven voor het examen B-VCA

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen