Examinering

Door het verbod op groepsbijeenkomsten zullen examencentra alle groepsgewijze, fysieke VCA- en SOG-examens moeten uitstellen tot minimaal 1 juni 2020.

Dispensatie voor diploma's en certificaten uit het Centraal Diploma Register

1) Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal drie maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden, intrekt.

Op dit moment duren deze maatregelen nog minimaal tot 1 juni 2020. Dit betekent dat de dispensatie voorlopig geldt tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.

2) Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun VCA-diploma moeten halen. Voorwaarde is wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) hen bij het werk begeleidt tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.

3) Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling. Zij zullen geduld moeten hebben tot examen doen weer mogelijk is, of afspraken moeten maken met hun opdrachtgever.

Contact

Contact

VCAexamen.nl is een onderdeel van het NIBHV en biedt de vertrouwde kwaliteit en service die u van het NIBHV gewend bent. In onze leerstof wordt uitgebreid ingegaan op alle door de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) verplicht gesteldeonderwerpen. Het NIBHV is een erkend examenbureau voor de examinering van VCA.

Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op:

NIBHV B.V. (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening)

Bezoekadres Hoofdweg 240 3067 GJ Rotterdam
Postadres Postbus 8714 3009 AS Rotterdam
Telefoon 010 – 289 28 88
E-mail info@vcaexamen.nl
Inschrijfnummer KvK 24322116
BTW-nummer NL809926192B01
Website NIBHV NIBHV.nl

Haal hier uw VCA diploma

Schrijf u in drie stappen in voor het VCA-examen