VCA Diploma

Ben je geslaagd voor je examen? Dan ontvang je een officieel erkend VCA diploma en een persoonlijke pas in handig creditcard formaat.

Ben je geslaagd voor je examen? Dan ontvang je een officieel erkend VCA diploma en een persoonlijke pas in handig creditcard formaat. Bovendien wordt je geregistreerd in het Centraal Diploma Register, zodat je kunt aantonen dat je weet hoe op een veilige en verantwoorde manier te werken.

De waarde van je VCA Diploma

Als je geslaagd bent voor je VCA-certificering, dan is je diploma 10 jaar geldig. Met het unieke diplomanummer, ben je officieel geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Je kunt je diploma-nummer terugvinden in het online Centraal Diploma Register. Omdat je gegevens in het Centraal Diploma Register overeenkomen met de gegevens in je ID-bewijs, is het van groot belang dat je ze goed controleert tijdens het examen. Als achteraf blijkt dat de gegevens toch niet goed zijn gecontroleerd, kost het corrigeren van de gegevens op het diploma €25,00.

VCA Pas

Naast je diploma, ontvang je een pasje met daarop je gegevens en het nummer van je geregistreerde diploma. Dit pasje kun je meenemen in je portemonnee, je kunt er niet mee aantonen dat je in het bezit bent van een geregistreerd diploma; dat toon je wel aan door middel van je registratie in het Centraal Diploma Register.

Centraal Diploma Register

Je diploma wordt officieel geregistreerd in het Centraal Diploma Register van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV). Hier kun je ook controleren of je diploma (nog) geldig is.

Doe hier een VCA-check.

 

Wil je je direct, gemakkelijk en goedkoop aanmelden voor het examen VCA?
Schrijf je dan in drie stappen in voor het VCA-examen. Klik hier.

Als je (operationeel) leidinggevende bent, heb je het diploma VOL-VCA nodig. Ook zzp’ers die als onderaannemer werken (volgens een resultaatverplichting) bij een VCA-gecertificeerd bedrijf moeten in bezit zijn van het VOL-VCA diploma. Je hoeft niet eerst het examen B-VCA te doen om je aan te kunnen melden voor het examen VOL-VCA.

Het VIL-VCU diploma heb je nodig als je intercedent bent bij een uitzendbureau.

 

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen