VCA Proefexamen

VCA Infra heeft op haar site proefexamens geplaatst. Deze proefexamens geven een beeld van hoe een examen VCA eruitziet. De proefexamens zijn niet bedoeld om VCA-kennis mee te testen. De juiste antwoorden worden daarom niet getoond.

Met een VCA proefexamen kun je je, na afronding van een VCA Cursus, het doornemen van de boeken of afronden van de eLearning goed voorbereiden op het VCA examen. Je ondervindt hoe het VCA examen is opgebouwd en je weet precies welke vraagtypen en -stellingen je kunt verwachten tijdens het VCA examen. Vanzelfsprekend bevat het VCA examen andere vragen, maar je kunt ervan uitgaan dat in soortgelijke vraagstellingen dezelfde inhoud wordt geëxamineerd.

De VCA proefexamens zijn de meest recente VCA examens die officieel zijn vrijgegeven. Je kunt elk proefexamen gratis downloaden. Van ieder type is één proefexamen beschikbaar: een B-VCA, VOL VCA en VIL VCU proefexamen. Als je een proefexamen maakt, raden we je aan om bij te houden op welk tijdstip je start en op welk tijdstip je klaar bent. De tijd die je hebt voor het VCA examen staat vermeld op ieder opgaveblad. Je kunt deze tijd dus alvast proberen aan te houden tijdens je proefexamen. Je merkt dan precies of je voldoende tijd hebt om alle vragen rustig te maken en of je nog tijd hebt om je antwoorden te controleren binnen de examentijd.

B-VCA Proefexamen

Het B-VCA proefexamen bestaat uit 40 examenvragen. Je bent ‘geslaagd’ als je 12 of minder fouten hebt. Het B-VCA proefexamen is aangepast aan de laatste eindtermen en is beschikbaar gesteld door het SSVV. Maak hier het B-VCA proefexamen

VOL VCA Proefexamen

Het VOL VCA proefexamen bestaat uit 70 examenvragen. Je bent ‘geslaagd’ als je 21 of minder fouten hebt. Het VOL VCA proefexamen is aangepast aan de laatste eindtermen en is beschikbaar gesteld door het SSVV. Maak hier het VOL VCA proefexamen.

 

Aanmelden

Wil je je direct en gemakkelijk aanmelden voor het VCA-examen? Schrijf je dan vandaag nog in voor het examen via onze website.