VCA Proefexamen

VCA Infra heeft op haar site een proefexamen geplaatst. Dit proefexamen geeft een beeld van hoe een VCA-examen eruitziet. De proefexamens zijn niet bedoeld om VCA-kennis mee te testen. Of je antwoord goed of fout is wordt daarom niet aangegeven.

Met een VCA-proefexamen kun je je, na afronding van een VCA-cursus, het doornemen van de boeken of afronden van de e-learning voorbereiden op het VCA-examen. Je ondervindt hoe het VCA examen is opgebouwd en je weet precies welke vraagtypen en -stellingen je kunt verwachten tijdens het VCA-examen. Vanzelfsprekend bevat het daadwerkelijke VCA-examen andere vragen, maar je kunt ervan uitgaan dat in soortgelijke vraagstellingen dezelfde inhoud wordt geëxamineerd.

Let op: Er is slechts één proefexamen voor Basis, VOL en VIL beschikbaar. Dit proefexamen geeft een beeld van hoe een VCA-examen eruitziet. De proefexamens zijn niet bedoeld om VCA-kennis mee te testen. Of je antwoord goed of fout is wordt daarom niet aangegeven.

Als je het proefexamen maakt, raden we je aan om bij te houden op welk tijdstip je start en op welk tijdstip je klaar bent. De tijd die je hebt voor het VCA-examen staat vermeld op ieder opgaveblad. Je kunt deze tijd dus alvast proberen aan te houden tijdens je proefexamen. Je merkt dan precies of je voldoende tijd hebt om alle vragen rustig te maken en of je nog tijd hebt om je antwoorden te controleren binnen de examentijd.

VCA-proefexamen

Het VCA-proefexamen bestaat uit 40 examenvragen. Je bent ‘geslaagd’ als je 12 of minder fouten hebt. Het proefexamen is aangepast aan de laatste eindtermen en is beschikbaar gesteld door het SSVV.

Online examentraining

Wil je weten of je voldoende kennis hebt voor het VCA-examen? Test dan je kennis met onze online examentraining VCA-Basis of VCA-VOL. Uit een grote database met vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. Ten slotte wordt de officiële examentijd gehanteerd en is ook de cesuur gelijk aan het echte VCA-examen.

 

Aanmelden

Wil je je direct en gemakkelijk aanmelden voor het VCA-examen? Schrijf je dan vandaag nog in voor het examen via onze website.