Basisveiligheid VCA Voorleesexamen

Ga je aan de slag voor een aannemer op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig B-VCA diploma. Daarmee toon je aan dat je veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

Voordeligste aanbieder van Nederland
Direct online inschrijven
Examenlocaties door heel Nederland
Online voorbereiden op je examen

Basisveiligheid VCA Voorleesexamen

Voor wie is Basisveiligheid VCA Voorleesexamen?

Het Basisveiligheid VCA Voorleesexamen is voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen van het examen.

Via VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het B-VCA Voorleesexamen.

Wat leer je?

In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.
Als het bedrijf waar je voor gaat werken een VCA-gecertificeerd bedrijf is, dan moet ook jij in het bezit zijn van een VCA-diploma. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven geldt dat niet alleen de vaste medewerkers en uitzendkrachten een VCA-diploma moeten hebben maar ook de zzp’ers en stagiairs moeten bij een VCA-gecertificeerd bedrijf in het bezit zijn van een VCA-diploma.

Cesuur

Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 vragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 2580 punten behalen.

Voorleesexamen VCA (met readspeaker)

De vragen van het Basisveiligheid VCA examen worden dan voorgelezen. Dit gebeurt via ‘Readspeaker’; een applicatie die er voor zorgt dat je alle tekst op het scherm voor kan laten lezen door op een knop te klikken.

Je krijgt op het examen de beschikking over een koptelefoon en je kunt in het examen de vragen aanklikken om ze te beluisteren. Je kunt zelf bepalen of je wilt luisteren naar een vraag of dat je de vraag liever leest. Meelezen kan altijd.

Het voorleesexamen is alleen beschikbaar voor Basisveiligheid VCA in alle standaardtalen, behalve Litouws en Bulgaars. Voor deze laatste twee taalvarianten bestaat er (nog) geen voorleesexamen.

Sommige vraagvormen kunnen niet geheel in een voorleesvariant worden opgenomen. Daarom heeft VCA Infra een overzicht beschikbaar gesteld van wat er wel en niet wordt voorgelezen door Readspeaker.

VraagvormWat wordt voorgelezen
Matching/RankingAlleen de stam en vraag worden voorgelezen.
MatrixAlles. (De antwoordopties worden niet automatisch voorgelezen. Die kun je wel selecteren en laten voorlezen)
Multiple responseAlles
Multiple choiceAlles

Het voorleesexamen is alleen beschikbaar voor B-VCA, niet voor VOL-VCA en VIL-VCU.

 

Wil je je direct, gemakkelijk en goedkoop aanmelden voor het examen VCA?
Schrijf je dan in drie stappen in voor het VCA-examen.

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen