Basisveiligheid VCA

Ga je aan de slag voor een aannemer op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig B-VCA-diploma. Daarmee toon je aan dat je veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

Voordeligste aanbieder van Nederland
Direct online inschrijven
Examenlocaties door heel Nederland
Online voorbereiden op je examen

Examen doen voor Basisveiligheid VCA

 

Voor wie is Basisveiligheid VCA?

Als je in een risicovolle omgeving werkt of risicovolle werkzaamheden uitvoert, dan heb je een Basisveiligheid VCA-diploma (B-VCA) nodig. Het diploma Basisveiligheid VCA is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen B-VCA of B-VCA Groen.

Ja, ik wil me nu inschrijven

Wat leer je voor het Basis-VCA-examen?

In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.

Als het bedrijf waar je voor gaat werken een VCA-gecertificeerd bedrijf is, dan moet ook jij in het bezit zijn van een VCA-diploma. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven geldt dat niet alleen de vaste medewerkers en uitzendkrachten een VCA-diploma moeten hebben; ook de zzp’ers en stagiairs moeten in het bezit zijn van een VCA-diploma.

 

B-VCA Groen

Er is één branchegekleurde variant voor VCA en dat is B-VCA Groen. Ben je werkzaam in de groenvoorziening? Dan kun je je aanmelden voor het examen B-VCA Groen. Lees er hier meer over.

 

Voorleesexamen B-VCA

Als je moeite hebt met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen, dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen.

 

Hoe wordt het examen B-VCA getoetst?

Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 vragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 2580 punten behalen.

Nu inschrijven voor het examen B-VCA

 

“Ondanks dat niet al mijn opdrachtgevers hierom vragen, vind ik het belangrijk een VCA-diploma in het bezit te hebben. Als ik voor een project een andere ZZP’er contracteer, stel ik dit dan ook als eis. Het is een kleine moeite waarmee erngstige ongevallen voorkomen worden. Mijn laatste VCA-diploma heb ik snel en eenvoudig behaald via VCAExamen.nl. Ik kon dezelfde week nog terecht bij een plek hier bij mij in de stad.”

– Adam / zelfstandig elektrotechnicus

 

Basis-VCA-examen in een andere taal maken

Standaard talen voor het Basis-VCA-examen

Het is mogelijk om examen te doen in een andere taal. Het examen Basisveiligheid VCA is beschikbaar in de volgende standaard talen:
Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks, Russisch
Nu inschrijven voor het Basis-VCA-examen


Niet-standaard talen voor het Basis-VCA-examen

Het examen Basisveiligheid VCA kan ook in niet-standaard talen worden afgenomen. Wil je in één van de onderstaande talen examen doen, neem dan even contact met ons op. Je kunt ons bellen op het nummer 010-2892888, of je stuurt een e-mailbericht naar info@vcexamen.nl:
Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Slowaaks
Daarnaast kunnen we het examen Basisveiligheid VCA ook aanbieden in een aantal andere talen. Hiervoor kun je een speciaal verzoek indienen waarna je na 20 werkdagen het examen kunt maken. Lees er hier meer over.

Bekijk hier de prijzen van de anderstalige examens.

 

Waar kan ik het B-VCA-examen halen?

Als je je inschrijft voor een VCA-examen via VCAExamen.nl dan hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen! Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt. Al onze examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken eveneens over parkeergelegenheid. Wil je weten waar je jouw VCA-examen kunt afnemen?

Alle examenlocaties bekijken

 

 

B-VCA E-Learning en Online Examentraining

De beste online voorbereiding op jouw Basis-VCA-examen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning en Online Examentraining aan ter voorbereiding op het examen Basisveiligheid VCA. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Bekijk VCA E-learning Bekijk Online Examentraining

 

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen