VCA Basis Groen Basisveiligheid VCA Groen

Ben je werkzaam in de groensector en heb je een VCA-diploma nodig voor het uitvoeren van je werkzaamheden? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig diploma B-VCA Groen. Daarmee toon je aan dat je veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

 • Voordeligste

  aanbieder van Nederland

 • Online inschrijven

  makkelijk en snel

 • Examenlocaties

  door heel Nederland

 • Online voorbereiden

  op je VCA-examen

Examen doen voor Basisveiligheid VCA Groen

Voor wie is Basisveiligheid VCA Groen?

Het groene examen is bedoeld voor mensen die werken in de groensector en in het bezit moeten zijn van het VCA-diploma voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Dat kunnen bijvoorbeeld hoveniers, gemeentewerkers in de groenvoorziening of medewerkers van SW-bedrijven zijn.

Ook als hovenier of medewerker groenvoorziening zul je veilig moeten kunnen werken. Je werkt met machines, misschien wel met gevaarlijke stoffen en/of materialen; werkzaamheden die tot risicovolle of gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Als je bent geslaagd voor het examen B-VCA Groen ontvang je hetzelfde VCA-diploma als voor het gewone examen Basisveiligheid VCA. Het diploma is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het examen B-VCA Groen.

Wat leer je voor het Examen B-VCA groen?

Voor Basisveiligheid VCA Groen maak je gebruik van de reguliere leerstof of e-learning module Basisveiligheid VCA. In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.

Als het bedrijf waar je voor gaat werken een VCA-gecertificeerd bedrijf is, dan moet ook jij in het bezit zijn van een VCA-diploma. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven geldt dat niet alleen de vaste medewerkers en uitzendkrachten een VCA-diploma moeten hebben; ook de zzp'ers en stagiairs moeten in het bezit zijn van een VCA-diploma.

Basis-VCA Groen behalen praktische informatie

Talen en opties voor het B-VCA Groen examen

Het is mogelijk om examen te doen in de Nederlandse taal. Als je moeite hebt met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen, dan is het mogelijk om een voorleesexamen aan te vragen. 

 • Nederlands
 • Voorleesexamen

Hoe wordt het examen B-VCA Groen getoetst?

Het examen B-VCA Groen kent dezelfde eind- en toetstermen als het reguliere B-VCA-examen. In deze groene variant zijn maximaal 20 'groen gekleurde' vragen ingevoegd. Het examen Basisveiligheid VCA bestaat uit 40 vragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 2580 punten behalen.

Alle Examenlocaties

VCAExamen.nl kent vele examenlocaties door het hele land. Hierdoor hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen. Alle examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken over parkeergelegenheid. Zoek nu jouw locatie:

Kandidaten over VCAExamen.nl

Basis VCA en VOL-VCA E-learning

De beste online voorbereiding op jouw VCA-examen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning aan ter voorbereiding op het VCA-examen. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Vca examen inschrijven

Nu inschrijven voor je VCA examen

Schrijf je eenvoudig online in voor een VCA examen bij jou in de buurt.

Vca examen 5

Bekijk alle examenlocaties

Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Basisveiligheid-vca-voorleesexamen

Bekijk onze scherpe tarieven

De voordeligste VCA-aanbieder met prijzen vanaf € 65,00.