Lesmateriaal VIL-VCU

Voor het VIL-VCU examen kun je het lesmateriaal gebruiken van VCA-VOL. Daarmee vang je twee vliegen in één klap: je bereidt je voor op het VIL-VCU examen én leert de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Lesmateriaal VIL-VCU

Het lesmateriaal VIL-VCU is gelijk aan het VOL-VCA lesmateriaal en bereidt ook intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche voor op het examen. Je leert welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven en je weet waarop je moet letten bij plaatsen van uitzendkrachten. Ons lesmateriaal is gebaseerd op de actuele eind en toetstermen VCA.

De onderwerpen van de leerstof VOL-VCA zijn gelijk aan de onderwerpen die behandeld worden in de leerstof van Basisveiligheid VCA. Daar waar je als intercedent en/of leidinggevende meer verdiepende kennis nodig hebt van een bepaald onderwerp, is in het lesboek de specifieke leerstof voor VOL-VCA cursief gedrukt en is een streep in de kantlijn geplaatst.
De keuze voor het lesboek of de e-learning module is afhankelijk van de manier waarop jij het liefst studeert. De inhoud van de e-learning module is gelijk aan de inhoud van het lesboek.

Het lesmateriaal is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. Regelgeving en Veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Preventie
 4. Veiligheid op de werkplek
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 6. Arbeidsmiddelen
 7. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 8. Gevaarlijke Stoffen
 9. Elektriciteit en straling
 10. Brand en explosie
 11. Ongevallen en noodsituaties

Lesmateriaal VIL-VCU via e-learning

Via e-learning bereid je je online, waar en wanneer je maar wilt, voor op het VIL-VCU examen. Daarnaast leer je meer over de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Ook in de e-learning module herken je duidelijk welke leerstof specifiek geldt voor VCA-VOL.
Prijs: € 35,00 (€ 42,35 incl. BTW) Bestel hier

Lesmateriaal VIL-VCU via lesboek

Het boek Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voldoet volledig aan de actuele eind- en toetstermen.
Prijs: € 39,90 (€ 43,49 incl. BTW) Bestel hier

Examentraining VIL-VCU

Heb je het lesmateriaal, het lesboek of de e-learning module bestudeerd, maar twijfel je eraan of je echt klaar bent voor het VCA-examen? Toets dan je kennis met de online examentraining Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Uit 400 verschillende vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. De officiële examentijd wordt gehanteerd en ook de cesuur is gelijk aan het echte VCA-examen.

Prijs: € 22,50 (€ 27,23 incl. BTW) Bestel hier

VIL-VCU proefexamen

Ter voorbereiding op het officiële VCA-examen kun je een VOL-VCA proefexamen maken op de website van VCA Infra. Zij hebben één VOL-VCA examen in alle talen waarin examen gedaan kan worden, beschikbaar gesteld. Lees hier meer over het VOL-VCA proefexamen.

B-VCA

Hier vind je meer informatie over het lesmateriaal voor Basisveiligheid VCA (B-VCA).

Wil je je inschrijven voor het examen VIL-VCU?

Klik hier om je snel, gemakkelijk en goedkoop aan te melden voor een open inschrijvingsexamen VCA bij jou in de buurt.