Lesmateriaal VIL-VCU

Voor het VIL-VCU-examen kun je het lesmateriaal gebruiken van VCA-VOL. Daarmee vang je twee vliegen in één klap: je bereidt je voor op het VIL-VCU examen én leert de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

 

Lesmateriaal VIL-VCU

Het lesmateriaal VIL-VCU is gelijk aan het VOL-VCA-lesmateriaal en bereidt ook intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche voor op het examen. Je leert welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven en je weet waarop je moet letten bij plaatsen van uitzendkrachten. Ons lesmateriaal is gebaseerd op de actuele eind en toetstermen VCA.

De onderwerpen van de leerstof VOL-VCA zijn gelijk aan de onderwerpen die behandeld worden in de leerstof van Basisveiligheid VCA. Daar waar je als intercedent en/of leidinggevende meer verdiepende kennis nodig hebt van een bepaald onderwerp, is in het lesboek de specifieke leerstof voor VOL-VCA cursief gedrukt en is een streep in de kantlijn geplaatst.

De keuze voor het lesboek of de e-learning module is afhankelijk van de manier waarop jij het liefst studeert. De inhoud van de e-learning module is gelijk aan de inhoud van het lesboek.

Kies uit het beschikbare lesmateriaal:

VOL-VCA Lesboek VOL-VCA E-learning VOL-VCA Online Examentraining

 

Het lesmateriaal is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. Regelgeving en Veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Preventie
 4. Veiligheid op de werkplek
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 6. Arbeidsmiddelen
 7. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 8. Gevaarlijke Stoffen
 9. Elektriciteit en straling
 10. Brand en explosie
 11. Ongevallen en noodsituaties

 

Wat leer je voor het VIL-VCU-examen?

Als je het VIL-VCU diploma hebt behaald, betekent dat dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Je weet deze basiskennis toe te passen voor de mensen die jij, als intercedent, uitleent aan een bedrijf. Verder ben je op de hoogte van de betreffende wet- en regelgeving, weet je wat de risico’s van het uitzendwerk zijn en ken je de specifieke situatie bij het inlenende bedrijf. Als je het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties hebt behaald fungeer je als aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en uitzendkrachten. Je zorgt ervoor dat jullie uitzendkrachten beslagen ten ijs komen bij de inlener.

In de Eind- en Toetstermen voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendorganisaties zijn dezelfde onderwerpen opgenomen als in de Eind- en Toetstermen voor VOL-VCA. Maar voor sommige onderwerpen geldt dat andere en meer specifieke kennis nodig is voor VIL-VCU. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het inzicht in wetgeving, rollen, taken en verantwoordelijkheden die zijn gericht op het in- en uitlenen van personeel en bij het bespreken van aandachtspunten voor de uitgeleende medewerker.

Je zult dan ook echt je VIL-VCU diploma moeten halen als je intercedent en/of leidinggevende bent bij een uitzendbureau, ook als je al wel je diploma VOL-VCA behaald hebt.

Meer over het VIL-VCU-examen Nu inschrijven

Leren voor VIL-VCU-examen met lesboek

Het boek Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voldoet volledig aan de actuele eind- en toetstermen.

Prijs: € 39,90 (€ 43,49 incl. BTW)

Bestel lesboek

Leren voor VIL-VCU-examen via e-learning

Via e-learning bereid je je online, waar en wanneer je maar wilt, voor op het VIL-VCU-examen. Daarnaast leer je meer over de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Ook in de e-learning module herken je duidelijk welke leerstof specifiek geldt voor VCA-VOL.

Prijs: € 35,00 (€ 42,35 incl. BTW)

Bestel e-learning

Voorbereiden op VIL-VCU-examen met online examentraining

Heb je het lesmateriaal, het lesboek of de e-learning module bestudeerd, maar twijfel je eraan of je echt klaar bent voor het VCA-examen? Toets dan je kennis met de online examentraining Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Uit 400 verschillende vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. De officiële examentijd wordt gehanteerd en ook de cesuur is gelijk aan het echte VCA-examen.

Prijs: € 22,50 (€ 27,23 incl. BTW)

Bestel online examentraining

Voorbereiden op VIL-VCU-examen met proefexamen

Ter voorbereiding op het officiële VCA-examen kun je een VOL-VCA-proefexamen maken op de website van VCA Infra. Zij hebben één B-VCA examen in alle mogelijke talen beschikbaar gesteld. Lees hier meer over het VOL-VCA-proefexamen en maak deze direct online.

 

Welk VCA-examen heb ik nodig?

Als je in een risicovolle omgeving werkt of risicovolle werkzaamheden uitvoert, maar geen leidinggevende bent, of je bent zzp’er en je verhuurt jezelf als tijdelijke medewerker (inspanningsverplichting), dan heb je een Basisveiligheid VCA-diploma (B-VCA) nodig.

Als je (operationeel) leidinggevende bent, heb je het diploma VOL-VCA nodig. Ook zzp’ers die als onderaannemer werken (volgens een resultaatverplichting) bij een VCA-gecertificeerd bedrijf moeten in bezit zijn van het VOL-VCA diploma. Je hoeft niet eerst het examen B-VCA te doen om je aan te kunnen melden voor het examen VOL-VCA.

Als je intercedent bent of leidinggevende bij een uitzendbureau, dan heb je het diploma VIL-VCU nodig.

 

Hoe wordt het VIL-VCU-examen getoetst?

Het examen VIL-VCU duurt maximaal 75 minuten bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 4515 punten behalen.

Nu inschrijven voor het VIL-VCU-examen

 

“Voor mijn nieuwe baan was het belangrijk dat ik snel mijn VCA diploma zou halen. Via VCAExamen.nl kon ik na het weekend gelukkig al meteen terecht! Omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik zou slagen heb ik dat weekend ook de e-learning en examentraining doorlopen. Ik ben met vlag en wimpel geslaagd!”

– Anne / intercedent

 

Wil je je inschrijven voor het examen VIL-VCU?

Klik hier om je snel, gemakkelijk en goedkoop aan te melden voor een open inschrijvingsexamen VCA bij jou in de buurt.

Nu inschrijven voor het examen VIL-VCU

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen