Basis VCA Voorleesexamens Examen doen via VCAExamen.nl

Ga je aan de slag voor een aannemer op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving? Dan dien je in het bezit te zijn van een geldig Basis VCA-diploma. Daarmee toon je aan dat je veilig kunt werken en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. Heb je daarnaast moeite met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen van het examen? Dan is het voorleesexamen een optie voor jou!

 • Voordeligste

  aanbieder van Nederland

 • Online inschrijven

  makkelijk en snel

 • Examenlocaties

  door heel Nederland

 • Online voorbereiden

  op je examen

Voorlees Examen doen voor Basisveiligheid VCA

Voor wie is Basisveiligheid VCA?

Het Voorleesexamen Basisveiligheid VCA is voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal en/of het lezen van de vragen van het examen. Het diploma Basisveiligheid VCA is 10 jaar geldig en wordt opgenomen in het Centraal Diploma Register. Via VCAExamen kun je je snel, gemakkelijk en goedkoop inschrijven voor het voorleesexamen B-VCA.

Wat leer je voor het Voorleesexamen B-VCA?

In de leerstof van de cursus Basisveiligheid VCA leer je de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Basisveiligheid VCA leert je meer over de voor jouw relevante wet- en regelgeving zodat je beter weet wat er van je verwacht wordt bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden en hoe je dat op een veilige manier doet. Maar net zo belangrijk is het dat je weet wat jij mag verwachten als je in een risicovolle omgeving moet werken. Wat zijn gevaarlijke situaties en hoe moet je daar mee omgaan? Ook leer je risicovolle werkzaamheden veilig uit te voeren en weet je hoe je gevaarlijke handelingen herkent en voorkomt.

Als het bedrijf waar je voor gaat werken een VCA-gecertificeerd bedrijf is, dan moet ook jij in het bezit zijn van een VCA-diploma. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven geldt dat niet alleen de vaste medewerkers en uitzendkrachten een VCA-diploma moeten hebben; ook de zzp’ers en stagiairs moeten in het bezit zijn van een VCA-diploma.

Basis-VCA voorleesexamen Met readspeaker

talen voor het Voorleesexamen B-VCA

Het is mogelijk om examen te doen in een andere taal. Het examen Basisveiligheid VCA is beschikbaar in de volgende standaard talen, behalve Litouws en Bulgaars. Voor deze laatste twee taalvarianten bestaat er (nog) geen voorleesexamen.

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Frans
 • Hongaars
 • Pools
 • Portugees
 • Russisch
 • Roemeens
 • Spaans
 • Turks

Waar kan ik het Voorleesexamen afleggen?

Als je je inschrijft voor een VCA-examen via VCAExamen.nl dan hoef je nooit ver te reizen om deel te nemen aan jouw examen! Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd wel één bij jou in de buurt.

Al onze examenlocaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikken eveneens over parkeergelegenheid. Wil je weten waar je jouw VCA-examen kunt behalen? Zoek dan een locatie bij jou in de buurt:

Kandidaten over VCAExamen.nl

Basis VCA en VOL-VCA E-learning

De beste online voorbereiding op jouw VCA-examen

Naast VCA-examens bieden we ook een VCA E-learning aan ter voorbereiding op het VCA-examen. Hiermee ga je zo goed voorbereid als mogelijk jouw examen in. In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Vca examen inschrijven

Nu inschrijven voor je VCA examen

Schrijf je eenvoudig online in voor een VCA examen bij jou in de buurt.

Vca examen 5

Bekijk alle examenlocaties

Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt.

Basisveiligheid-vca-voorleesexamen

Bekijk onze scherpe tarieven

De voordeligste VCA-aanbieder met prijzen vanaf € 65,00 (excl. btw).