Lesmateriaal VCA-VOL

Met ons lesmateriaal voor VCA-VOL vang je twee vliegen in één klap: je bereidt je voor op het VCA-VOL examen én leert de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Lesmateriaal VCA-VOL

Ons lesmateriaal VCA-VOL is gebaseerd op de actuele Eind- en Toetstermen VCA. Na het bestuderen van de e-learning module of bestudering van het lesboek, word je in staat geacht om te slagen voor het VOL-VCA examen. De onderwerpen van de leerstof VOL-VCA zijn gelijk aan de onderwerpen die behandeld worden in de leerstof van Basisveiligheid VCA. Daar waar je als leidinggevende meer verdiepende kennis nodig hebt van een bepaald onderwerp, is in het lesboek de specifieke leerstof voor VOL-VCA cursief gedrukt en is een streep in de kantlijn geplaatst.
De keuze voor het lesboek of de e-learning module is afhankelijk van de manier waarop jij het liefst studeert. De inhoud van de e-learning module is gelijk aan de inhoud van het lesboek.

Het lesmateriaal is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. Regelgeving en Veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Preventie
 4. Veiligheid op de werkplek
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 6. Arbeidsmiddelen
 7. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 8. Gevaarlijke Stoffen
 9. Elektriciteit en straling
 10. Brand en explosie
 11. Ongevallen en noodsituaties

 

Lesmateriaal VCA-VOL via e-learning

Via e-learning bereid je je online, waar en wanneer je maar wilt, voor op het VCA-VOL examen. Daarnaast leer je meer over de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Ook in de e-learning module herken je duidelijk welke leerstof specifiek geldt voor VCA-VOL.
Prijs: € 35,00 (€ 42,35 incl. BTW) Bestel hier

Lesmateriaal VCA-VOL via lesboek

Het boek Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voldoet volledig aan de actuele eind- en toetstermen.
Prijs: € 39,90 (€ 43,49 incl. BTW) Bestel hier

Examentraining VOL-VCA

Heb je het lesmateriaal, het lesboek of de e-learning module bestudeerd, maar twijfel je eraan of je echt klaar bent voor het VCA-examen? Toets dan je kennis met de online examentraining Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Uit 400 verschillende vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. De officiële examentijd wordt gehanteerd en ook de cesuur is gelijk aan het echte VCA-examen.

Prijs: € 22,50 (€ 27,23 incl. BTW) Bestel hier

VCA VOL proefexamen

Ter voorbereiding op het officiële VCA-examen kun je een VOL-VCA proefexamen maken op de website van VCA Infra. Er is één VOL-VCA examen in alle talen waarin examen gedaan kan worden, beschikbaar gesteld. Lees hier meer over het VOL-VCA proefexamen.

B-VCA

Hier vind je meer informatie over het lesmateriaal voor Basisveiligheid VCA (B-VCA).

Wil je je inschrijven voor het examen VOL-VCA?

Klik hier om je snel, gemakkelijk en goedkoop aan te melden voor een open inschrijvingsexamen VCA bij jou in de buurt.

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen