Lesmateriaal VOL-VCA

Met ons lesmateriaal voor VOL-VCA vang je twee vliegen in één klap: je bereidt je voor op het VOL-VCA-examen én leert de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

 

Lesmateriaal VOL-VCA

Ons lesmateriaal VOL-VCA is gebaseerd op de actuele Eind- en Toetstermen VCA. Na het bestuderen van de e-learning module of bestudering van het lesboek, word je in staat geacht om te slagen voor het VOL-VCA examen. De onderwerpen van de leerstof VOL-VCA zijn gelijk aan de onderwerpen die behandeld worden in de leerstof van Basisveiligheid VCA. Daar waar je als leidinggevende meer verdiepende kennis nodig hebt van een bepaald onderwerp, is in het lesboek de specifieke leerstof voor VOL-VCA cursief gedrukt en is een streep in de kantlijn geplaatst.

De keuze voor het lesboek of de e-learning module is afhankelijk van de manier waarop jij het liefst studeert. De inhoud van de e-learning module is gelijk aan de inhoud van het lesboek.

Kies uit het beschikbare lesmateriaal:

VOL-VCA Lesboek VOL-VCA E-learning VOL-VCA Online Examentraining

 

Het lesmateriaal is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 1. Regelgeving en Veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Preventie
 4. Veiligheid op de werkplek
 5. Persoonlijke beschermingsmiddelen
 6. Arbeidsmiddelen
 7. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 8. Gevaarlijke Stoffen
 9. Elektriciteit en straling
 10. Brand en explosie
 11. Ongevallen en noodsituaties

 

Wat leer je voor het VOL-VCA-examen?

In de leerstof Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden wordt aandacht geschonken aan de betreffende wet- en regelgeving. Je leert net als bij Basisveiligheid VCA gevaarlijke situaties en gevaarlijke handelingen herkennen en je leert hoe je ze kunt voorkomen.
In de leerstof van VOL-VCA worden dezelfde onderwerpen behandeld als bij Basisveiligheid VCA, maar omdat je leidinggevende bent zul je over bepaalde onderwerpen meer moeten weten.

Dat beetje extra kennis heb je nodig als leidinggevende. De leerstof van VOL-VCA is ook meer toepassingsgericht dan de kennis in Basisveiligheid VCA. Je leert bijvoorbeeld niet alleen veilig gedrag herkennen en medewerkers aan te spreken op onveilig gedrag, maar je leert ook hoe je veilig gedrag kunt stimuleren.

Meer over het VOL-VCA-examen Nu inschrijven

Leren voor VOL-VCA-examen met lesboek

Het boek Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, voldoet volledig aan de actuele eind- en toetstermen.

Prijs: € 39,90 (€ 43,49 incl. BTW)

Bestel lesboek

Leren voor VOL-VCA-examen via e-learning

Via e-learning bereid je je online, waar en wanneer je maar wilt, voor op het VCA-VOL examen. Daarnaast leer je meer over de voor jou relevante elementen uit de module Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Ook in de e-learning module herken je duidelijk welke leerstof specifiek geldt voor VCA-VOL.

Prijs: € 35,00 (€ 42,35 incl. BTW)

Bestel e-learning

Voorbereiden op VOL-VCA-examen met online examentraining

Heb je het lesmateriaal, het lesboek of de e-learning module bestudeerd, maar twijfel je eraan of je echt klaar bent voor het VCA-examen? Toets dan je kennis met de online examentraining Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Uit 400 verschillende vragen wordt keer op keer een nieuw examen gegenereerd dat je kunt maken. De officiële examentijd wordt gehanteerd en ook de cesuur is gelijk aan het echte VCA-examen.

Prijs: € 22,50 (€ 27,23 incl. BTW)

Bestel online examentraining

Voorbereiden op VOL-VCA-examen met proefexamen

Ter voorbereiding op het officiële VCA-examen kun je een VOL-VCA-proefexamen maken op de website van VCA Infra. Zij hebben één B-VCA examen in alle mogelijke talen beschikbaar gesteld. Lees hier meer over het VOL-VCA-proefexamen en maak deze direct online.

 

Welk VCA-examen heb ik nodig?

Als je in een risicovolle omgeving werkt of risicovolle werkzaamheden uitvoert, maar geen leidinggevende bent, of je bent zzp’er en je verhuurt jezelf als tijdelijke medewerker (inspanningsverplichting), dan heb je een Basisveiligheid VCA-diploma (B-VCA) nodig.

Als je (operationeel) leidinggevende bent, heb je het diploma VOL-VCA nodig. Ook zzp’ers die als onderaannemer werken (volgens een resultaatverplichting) bij een VCA-gecertificeerd bedrijf moeten in bezit zijn van het VOL-VCA diploma. Je hoeft niet eerst het examen B-VCA te doen om je aan te kunnen melden voor het examen VOL-VCA.

Als je intercedent bent of leidinggevende bij een uitzendbureau, dan heb je het diploma VIL-VCU nodig.

 

Hoe wordt het VOL-VCA-examen getoetst?

Het examen VOL-VCA duurt maximaal 75 minuten bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Om een voldoende te behalen, moet je ten minste 4515 punten behalen.

Nu inschrijven voor het VOL-VCA-examen

 

“Ondanks dat niet al mijn opdrachtgevers hierom vragen, vind ik het belangrijk een VCA-diploma in het bezit te hebben. Als ik voor een project een andere ZZP’er contracteer, stel ik dit dan ook als eis. Het is een kleine moeite waarmee erngstige ongevallen voorkomen worden. Mijn laatste VCA-diploma heb ik snel en eenvoudig behaald via VCAExamen.nl. Ik kon dezelfde week nog terecht bij een plek hier bij mij in de stad.”

– Adam / zelfstandig elektrotechnicus

 

Wil je je inschrijven voor het examen VOL-VCA?

Klik hier om je snel, gemakkelijk en goedkoop aan te melden voor een open inschrijvingsexamen VCA bij jou in de buurt.

Nu inschrijven voor het examen VOL-VCA

Basisveiligheid VCA e-learning

18184856 - construction worker gesturing thumbs up

Haal hier je VCA diploma

Schrijf je in drie stappen in voor het VCA-examen