Kosten VCA-cursus en VCA-examens vergelijken

Ben jij op zoek naar een plek waar jij je VCA-examen kan halen? Dan is het je mogelijk opgevallen dat de prijzen voor een VCA-cursus bij verschillende aanbieders nogal uiteen lopen. Dat lijkt misschien gek, maar de reden waarom de ene aanbieder een VCA-examen tegen een veel scherpere prijs kan aanbieden dan een andere aanbieder is goed te verklaren. 

We helpen je graag verder door de verschillen in prijs te verklaren en je de aandachtspunten te noemen waar je op dient te letten bij het kiezen van een goede VCA-cursus.

Verschillen tussen tarieven VCA-examens

Hoe verklaar je nou die verschillen in prijzen en tarieven in VCA-examens van verschillende aanbieders? Dat is een hele goede vraag! Waarom de ene aanbieder een laag tarief kan bieden en de andere aanbieder de hoofdprijs vraagt voor een VCA-examen kan aan verschillende dingen liggen:

  • Hoeveel andere examenkandidaten er bij jou in de buurt zijn die op dezelfde locatie een examen willen afleggen. Simpelweg gezegd: hoe meer examenkandidaten er zijn om een open inschrijvingsexamen te vullen, hoe scherper de prijs waartegen deze aangeboden kan worden. Inmiddels heeft VCAExamen.nl meer dan 13 locaties over heel Nederland waarbij je altijd op korte termijn terecht kunt voor een VCA-examen.
  • Efficiënte organisatie van de VCA-examens. Zijn er altijd genoeg aanmeldingen, zodat een examen gegarandeerd door kan gaan? Dan kan de VCA-cursus goedkoper aangeboden worden! VCAExamen.nl plant de examens zo dat het examen gegarandeerd door kan gaan tegen het voordeligste tarief.
  • Optimaal gebruik van examenlocaties. VCAExamen.nl maakt gebruik van bestaande examenlocaties met een hoge bezettingsgraad, waardoor de kosten voor de locatie aanzienlijk gedrukt worden.
  • Daarnaast dien je de bijkomende kosten ook mee te wegen voor het afleggen van een VCA-examen, zoals reiskosten en parkeerkosten. Alle examenlocaties van VCAExamen.nl zijn strategisch gelegen. Hierdoor zijn deze uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en beschikken ze eveneens over een parkeerplaats.

Mede vanwege bovenstaande redenen is VCAExamen.nl een van de voordeligste aanbieders van VCA-examens in Nederland! Je vindt dit terug bij onze prijzen voor VCA-examens. Bij VCAExamen.nl kun je al je VCA-examen halen vanaf €57,50 (excl. btw)!

Kosten van VCA-cursussen vergelijken

Voordat je het VCA-examen aflegt wil je natuurlijk goed voorbereid zijn voor het examen. Anno 2022 is er een wildgroei aan VCA-cursussen beschikbaar. Daardoor is de kans groot dat je de bomen door het bos niet meer ziet. Daarnaast is - vergeleken met VCA-examens - het vergelijken van VCA-cursussen nog een heel stuk ingewikkelder. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal aandachtspunten waar je op kan letten bij het kiezen van een VCA-cursus:

  • Kwaliteit van de VCA-cursus. Door het grote aantal aanbieders van VCA-cursussen, zijn er inmiddels ook veel VCA-cursussen van slechte kwaliteit op de markt te verkrijgen. Dit is helaas vooraf niet altijd even goed in te schatten. Zo zijn er veel VCA-cursussen en -lesmethodes met onjuiste informatie of achterhaalde wetgeving beschikbaar. VCAExamen.nl heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van VCA-lesmateriaal. Deze kennis vertaalt zich in de kwaliteit die je terugziet in al ons lesmateriaal en e-learnings, die met regelmaat worden vernieuwd (aangepast aan de actualiteit).
  • Klassikale cursus of zelfstandige (online) voorbereiding. Leer je graag in groepsverband met vaste contactmomenten? Dan is een klassikale cursus die gegeven wordt door een VCA-opleider wellicht wat voor jou. Als je liever op je eigen tempo, op een moment dat jou goed uitkomt en vanuit het gemak van je eigen huis leert dan ben je beter af met onze VCA e-learning en online examentraining. Voor mensen die liever uit een boek leren hebben we ook kwalitatieve lesboeken beschikbaar.
  • Populariteit van een cursus of e-learning. Zowel onze boeken, e-learnings en online examentrainingen zijn al jarenlang een bestseller onder VCA-examenkandidaten, werkgevers én VCA-opleiders. Hierdoor kunnen we al onze VCA-lesmaterialen en e-learnings tegen een zeer scherpe prijs aanbieden.

De prijs voor een geschikte VCA-cursus is dus afhankelijk van verschillende factoren. Het is uiteindelijk belangrijk dat je voor een cursus of lesmethode kiest die het beste bij jou past. Als je zeker wil zijn van een kwalitatieve lesmethode voor jouw VCA-examen, dan zit je bij het lesmateriaal van VCAExamen.nl in ieder geval goed.

Kennis van veiligheid is onbetaalbaar”

Waarom investeren in een goede VCA-cursus belangrijk is

Veel examenkandidaten leren nét voldoende voor het VCA-examen, puur en alleen omdat ze het ‘papiertje’ binnen willen halen (of moeten halen van hun werkgever of opdrachtgever). Heb je binnenkort een VCA-examen gepland staan en wil jij het er ook op wagen om zonder voorbereiding het examen in te gaan? Geen goed plan! We leggen je graag uit waarom.

Kennis van veiligheid is onbetaalbaar. De veiligheid van jouzelf en de mensen om jou heen op de werkvloer kent geen prijs. En over die kennis wil je altijd beschikken. Door de lesstof slechts minimaal door te nemen in de hoop dat je slaagt voor het VCA-examen, is de kans groot dat je deze belangrijke kennis alweer snel vergeet. Terwijl het juist zo belangrijk is dat je hierover beschikt, zodat je in (levens)bedreigende situaties juist weet te handelen en gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

Daarnaast is de kans ook zeer groot dat je niet slaagt voor het examen en opnieuw examen moet doen. De kosten lopen dan op, want je betaalt dan als het ware dubbel voor je cursus en examen. Onze e-learning in combinatie met online examentraining of simpelweg goed leren uit ons VCA-lesboek is een veel goedkopere optie.

Onze VCA-examens en VCA-cursussen prijzen

Prijzen VCA-examens

Zoals al gezegd is VCAExamen.nl een van de voordeligste aanbieders van VCA-examens in Nederland. Zo kun je bij ons al een VCA-examen doen vanaf €57,50 (excl. btw)! Op onze website vind je het volledige overzicht aan prijzen voor VCA-examens.

Prijzen VCA e-learning en online examentraining

Ook kun je bij ons een kwalitatieve VCA e-learning en online examentraining volgen ter voorbereiding op jouw VCA-examen. De VCA e-learning kun je al volgen vanaf €30,- (excl. btw) en de online examentraining is al beschikbaar vanaf €17,50 (excl. btw). 

In de e-learning wordt op een laagdrempelige manier alle stof behandeld die je geacht wordt te kennen als je het VCA-diploma wilt halen. Als je daarna klaar bent met leren kun je met de online examentraining net zoveel examens oefenen als je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je écht klaar bent voor het officiële examen op locatie.

Je vindt al het beschikbare (online) lesmateriaal in onze webshop.

Inschrijven voor het VCA-examen

Heb je voldoende geleerd en ben je klaar voor het VCA-examen? Schrijf je dan nu eenvoudig en snel in voor een van de voordeligste VCA-examens in Nederland. Met examenlocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Je kunt bij ons terecht voor zowel het VCA-Basis-, VOL-VCA- en VIL-VCU-examen in verschillende talen!

Of toch eerst voorbereiden voor het VCA-examen?

Dat het belangrijk is om je goed voor te bereiden op het VCA-examen staat als een paal boven water. Bekijk onze e-learning en online examentraining in onze webshop waardoor je na afronding goed voorbereid het VCA-examen in gaat.

 

In het kort je vragen beantwoord: